Misschien heb je wel al eens een kijkje genomen op de Iris Coaching Facebook pagina? Ik post er dagelijks quotes die passen bij het thema, gevolgd door één van mijn taglines/hashtags. In december 2019 is het thema ‘Communicatie’. Uitgelezen moment dus om het over deze taglines te hebben die de missie van Iris Coaching prima weergeven.

#TakeCareAndSparkle

De eerste die we overslaan is onszelf. Waar komt dat vandaan?
Is dit het gevolg van onze voorbeelden? Onze moeders, grootmoeders die zich belangeloos en tomeloos inzetten dag in, dag uit? Uit hoogste intentie: uit liefde om ons gelukkig te zien. En in combinatie met ‘ik ben niet goed genoeg’.

Een hardnekkige misvatting die lang blijft hangen on ons leven zodanig beperkt dat we er ongelukkig van worden. Of zelfs ongelukkigst om dan te herkennen en erkennen dat we vaak goedkeuring zoeken bij anderen en dan onszelf weggeven.

Als we het onszelf nog niet kunnen geven dit geloof in onszelf, wat betekent dat dan? En nog meer, welk voorbeeld zijn we dan voor onze kinderen?

Ben ik goed genoeg?

Ben ik goed genoeg? Stel je die vraag. Er is vast één of meerdere momenten geweest waar jij meer dan genoeg was? Verzamel ze allemaal, maak er een virtueel foto-album of poster van. Roep dan de momenten waarom je dacht dat je niet goed was of niet goed genoeg. Wanneer is genoeg? Kan je dat als volwassenen zelf bepalen? Of keer je dan terug naar de eerste keer dat je besloot dat je niet goed genoeg was of dat je dat hoorde zeggen van iemand anders.

Is het terecht om die context op alle moeilijke momenten toe te passen? Ben je sinds die eerste keer niet groter, beter, volwassener, ervarener geworden? Ervarener… om te besluiten dat die eerste keer is wat het was, iets uit het verleden en dat daar hoort waardoor je weer en verder kan groeien?
Want, de beste versie van jezelf kan je alleen worden door jezelf, niet iets of iemand anders. Dan straal je het meest.

Want, de beste versie van jezelf kan je alleen worden door jezelf.

#LetGoAndUpgrade

Heeft te maken met alle negatieve ervaringen die ervoor zorgen dat er tussen jou en de zon een donkere wolk hangt. Dat moment dat je jezelf ziet in het uitstalraam en niet herkent om dan enkele seconden later tot de conclusie te komen: ‘Dat ben ik (Niet).’

Dat moment dat je gefilmd wordt zonder dat je het weet en wanneer je het filmpje dan uiteindelijk ziet en vaststelt hoe somber je keek en dacht ‘ik ben toch veel meer?’
Dát moment.
Om dan te beslissen ik wil me niet somber voelen of eerder – ik wil stralen, ik kan een goed voorbeeld zijn voor mijn kinderen, ik wil nóg gelukkiger zijn.

Tip

Word je bewust wanneer je je somber voelt en zeker als het al een aantal dagen aansleept. Een handig middel om dat bij te houden kan zijn:

Schrijven is als uitspreken van je gedachten naar jezelf toe en dat leidt tot inzichten.

Zo kan je aanduiden hoe je dag was. Als je je vragen stelt – doe dat dan met ‘hoe’. Hoe komt het dat…

Een ‘waarom’, veroorzaakt stress in je hersenen en laat je ronddwalen als Dante in zijn inferno.
Een ‘hoe’ voert je door die inferno naar een fijne plaats omdat je evolueert en de negatieve ervaring beter kunt plaatsen.

En lukt het niet alleen, kun je over je schroom stappen om hulp te vragen? Dan ben ik er voor je om je te helpen uit de ploeterpoel te komen. Neem je leven terug in eigen handen. Jij bent fantastisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *