Aanpak

Hoe ga ik te werk als coach en wat kan je verwachten bij Iris Coaching?

Tijdens een traject van een drietal sessies bekijken we samen wat je wil verbeteren zodat jij terug controle krijgt over je leven.

Over mijn aanpak

Ik draai met mijn aanpak niet rond de pot. Het zijn geen vrijblijvende sessies waar je je hart uitstort en waarbij ik hier en daar een opmerking geef. Ik  help je om écht stil te staan bij jezelf en in jezelf te gaan kijken, diep en zo inzichten te krijgen over jezelf die je eerder nog niet hebt gehad.

Daarbij wordt er ook gelachen, op dat moment neem je afstand van jezelf, zeker als je beseft wat je toch doet om jezelf dwars te liggen. En komen de patronen uit je onderbewustzijn naar boven en zo word je je bewust van wat je doet. Bij elke volgende situatie als die patronen opduiken, ga je ze sneller herkennen  (aha!) en je gedrag kunnen bijsturen.

 

Wanneer je al talloze zelfhulp boeken hebt gehad, misschien langsgegaan bent bij een psychotherapeut of andere dingen uitgeprobeerd hebt.

Waar kan je mij mee helpen?

Hieronder vind je een lijstje van problemen waar ik je mee kan helpen:

 • Preventief burnout aanpakken, burnout bekijken en post-burnout hulp
 • Zelfvertrouwen opkrikken
 • Energievreters opsporen
 • Angsten
 • Fobieën
 • Trauma’s
 • Slapeloosheid en piekeren
 • Familieregels en dynamiek
 • Beperkende overtuigingen (kan niet, lukt nooit, gebeurt altijd, …)
 • Communicatie met je partner en/of kinderen verbeteren
 • Verdriet en rouw

Heb je een probleem dat niet in het lijstje voorkomt, dan kan je me altijd contacteren.

Je vindt op deze pagina ook meer informatie over mijn opleidingen.

Wil je graag aan de slag? Maak dan een afspraak.

Hoe ga ik te werk?

Mensen vragen vaak ‘hoe doe je dat?’.

Ik werk met waar je iets wil aan doen. Soms kom je met een concreet probleem, soms weet je niet waar je mee zou kunnen beginnen. Ik stel je dan een aantal vragen en dan wordt het al snel duidelijk voor jou en mij waar je tegenaan loopt.

Tijdens een sessie krijg je meer inzicht over hoe je omgaat met dingen die een obstakel vormen in je leven dat je nu leidt. Obstakels kunnen uit het verleden komen en nog steeds doorlopen of obstakels doemen op als je denkt aan de nabije toekomst. Het kunnen overtuigingen, je ‘ik ben-stellingen’ (denk maar aan ‘ik ben niet goed genoeg’), familieregels, je angsten of fobieën zijn.

Wat anderen ervan vonden?

Op de pagina getuigenissen kan je lezen wat anderen er van vonden en hoe het voor hun een verschil maakten.

Bewustzijn en onderbewustzijn

Ik werk met het non-verbale, dat is het kanaal langs waar het onderbewustzijn communiceert. Dat betekent dat ik je lichaamstaal opvolg en dat naar je terugkoppel. (‘Heb je gemerkt dat je met je grote teen wiebelt als je praat over …?’)

We zijn ons vaak niet bewust van wat we non-verbaal uitstralen en doen. Het non-verbale signaleert ook waar er een probleem is of evengoed waar er evenwicht is.

Het bewustzijn is wanneer je duidelijk stelt ‘ik ga die rekening vanmiddag betalen’. Het bewustzijn telt echter maar 5% van ons denken. Waar zit de rest dan?

Wel, dat ligt in het onderbewustzijn en telt dus voor 95%. In het onderbewustzijn ligt nog een heel onontgonnen terrein. Een gebied van jezelf en over jezelf waar je heel wat meer kan over leren. Lees hier verder over het onderbewustzijn en hoe hij de oplossing van je probleem kan zijn.

Aanpak coaching
Aanpak - wat kan je verwachten

Het onderbewustzijn heeft een breed spectrum aan taken, gedachten en ideeën, denk maar aan je hartslag. Stel je voor dat je na elke hartslag jezelf moet herinneren om nog eens te slaan!

Ik kijk ook naar wat je bewust aanhaalt en onbewust door te observeren welke lichaamstaal gebruikt wordt. Ik kijk of je bewustzijn in lijn is met je onderbewustzijn, dan ben je in evenwicht. Wanneer dit niet zo is speel ik er op in.

Ik maak je bijvoorbeeld opmerkzaam van wat je lichaam doet, voorbeeld met je rechtervoet wiebelen. Dit soort patronen zijn gelinkt aan een probleem. Door hier op in te spelen met ‘wist je dat je je met je rechtervoet wiebelt?’, kan er bij jou een groter bewustzijn ontstaan. Hierdoor vergroot ook het bewustzijn naar je probleem toe en kan je het ook rationeler benaderen en dus ook openstaan voor oplossingen.

Overtuigingen

Overtuigingen worden al heel vroeg gevormd en veelal op basis van een klein stukje informatie. Het loont de moeite om overtuigingen en regels onder de loep te nemen en te checken of ze bij je huidige levensomstandigheden passen. Denk maar aan de regel ‘praat niet met vreemden’, prima regel als je vijf bent, maar is dat nog een passende regel als je 35 bent?

Technieken en oefeningen

Er worden visualisaties gebruikt, neurolinguïstisch programmeren NLP), Hudson Mind Process© (een geavanceerde techniek om negatieve ervaringen een plaats te geven), ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, oefeningen om je onderbewustzijn wakker te maken en ook terugkoppeling zoals welke woorden gebruik je en wat betekenen ze voor jou?

 

Elke sessie is anders, net zoals jij je ook elke dag anders voelt, net zoals contexten verschillen. Afhankelijk of je één sessie boekt of gaat voor een traject krijg je soms huiswerk mee. Het huiswerk dient om je te laten nadenken over sommige zaken en ook om je bewust te laten worden van wat je doet in welke situatie.

 

De context is belangrijk en wisselend. In elke context gebruik je verschillende manieren van reageren, ook wel patronen genoemd. Wat als de context veranderd is en jij dezelfde patronen en aanpak gebruikt…?

"De wijze waarop Iris coacht, is gemakkelijk en zeer effectief. Ze dringt vakkundig door tot ‘de kern’ en geeft je daarbij een veilig en vertrouwd gevoel dat maakt dat je jezelf snel heel open opstelt en dat wat echt wringt met haar deelt. Iris heeft voorgoed mijn kijk op bepaalde zaken in positieve zin veranderd. Ik zou, indien nodig, zeker opnieuw een beroep op haar doen."

Is de verandering blijvend?

Ja, dat is het goede nieuws en wat nóg beter is, is dat je je ook meer bewust wordt van hoe je met moeilijke situaties omgaat. Of hoe je met veranderende situaties omgaat en hoe je daarin keuzes hebt.

De doorgedreven no-nonsense aanpak die je een spiegel voorhoudt (wat doe je en wanneer en kan dat beter?).

Met een vleugje humor erbij, er mag al eens gelachen worden, toch? Deze aanpak helpt je effectief van de grijze wolk te komen waar je van af wil.

Wat verwacht ik van jou?

Heel eenvoudig, dat je opdaagt voor de afspraken.

Het gaat immers om jou, ben jij klaar om te veranderen?

Geef jij jezelf tijd om te veranderen en geef je jezelf toestemming om te veranderen?

En tot slot, ben je bereid om in jezelf te investeren om te kiezen voor een beter leven?
 

Wil jij je nóg beter voelen en mogelijks het beste voorbeeld zijn? Start dan je groeiproces en boek vrijblijvend een intakegesprek bij Iris Coaching. Boek een gratis intakegesprek.

Wil je meteen aan de slag? Maak dan een afspraak.

In mijn blog geef ik regelmatig tips en inzichten.