Hoe verloopt een sessie?

Veranderen is een proces. 

Dat je vervolgens erkent dat het zelf niet lukt, soms na talloze zelfhulp boeken is een deel van dit proces. Veranderen vraagt meestal ook tijd.

Hulp vragen is een bijkomend deel van het proces wat soms moed vraagt. Dat je hier bent gekomen is een goed teken dat je die stap hebt gezet en op zoek bent naar de juiste persoon om je te coachen in dit veranderproces.

Praktisch

De coaching verloopt in de praktijk in Gierle of online, zoals je zelf verkiest. 

Elke traject bestaat uit drie sessies voor volwassenen van elk 50 minuten en aan het einde loop je naar buiten of sluit je af met een smile! Gegarandeerd. 

Lees- en leerproblemen met kinderen bekijken we in een sessie van 30 minuten en is enkel mogelijk in de praktijk.

Waarvoor kan ik bij Iris Coaching terecht?

Je kan bij Iris Coaching terecht voor:

 • Preventief burnout aanpakken of post-burnout behandeling
 • Zelfvertrouwen opkrikken
 • ‘Ja’ zeggen en eigenlijk ‘nee’ willen zeggen
 • Jezelf onderin de to-do lijst plaatsen
 • Eerst voor anderen klaarstaan
 • Angsten (faalangst, verlatingsangst, angst voor verlies, angst voor afwijzing, spreken voor grote groepen)
 • Perfectionisme
 • Fobieën 
 • Trauma’s 
 • Slapeloosheid en piekeren
 • Familieregels en familiedynamiek
 • Communicatie met je partner en/of kinderen verbeteren
 • Verdriet en rouw

Staat je probleem niet in het lijstje? Neem dan contact met me op. 

Lees ook verder over mijn opleidingen.

Hoe ga ik te werk?

Mensen vragen vaak ‘hoe doe je dat?’.

Ik werk met waar je iets wil aan doen. Soms kom je met een concreet probleem, soms weet je niet waar je mee zou kunnen beginnen. Ik stel je dan een aantal vragen en dan wordt het al snel duidelijk voor jou en mij waar je tegenaan loopt.

Tijdens een sessie krijg je meer inzicht over hoe je omgaat met dingen die een obstakel vormen in je leven dat je nu leidt. Obstakels kunnen uit het verleden komen en nog steeds doorlopen of obstakels doemen op als je denkt aan de nabije toekomst. Het kunnen overtuigingen, je ‘ik ben-stellingen’ (denk maar aan ‘ik ben niet goed genoeg’), familieregels, je angsten of fobieën zijn.

Wil je meer weten over mijn opleidingen en achtergrond? Lees dan verder.

Gratis kennismakingsgesprek

Wanneer je nog niet goed weet waar te beginnen en of de aanpak bij je past dan is een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek een goede eerste stap.

Tijdens dit gesprek leg ik je uit hoe ik werk en zo kan je ook proeven van deze aanpak.

 

Terugkeersessies

Na je traject kan je kan je steeds losse sessies boeken, als heropfrissing of als een nieuw probleem opduikt. Het is ook mogelijk om opnieuw een traject van drie sessies te boeken om nog andere problemen en situaties die steeds opduiken te bekijken en aan te pakken.

Traject

Échte verandering neemt tijd. Dit is de reden waarom ik trajecten aanbied van drie sessies. Je kan deze sessies binnen een tijdspannen van 6 tot 8 weken opnemen. Zo kan je al snel van start gaan met je herontdekte jij. 

Waarom drie sessies, wel soms bevat een leven verschillende ervaringen en overtuigingen die je belemmeren. Zaken die niet in één sessie opgelost kunnen worden.

Een traject van drie sessies met steeds 2 a 3 weken tussenin is dan een oplossing om op regelmatige basis aan jezelf te werken en de beste versie van jezelf te worden. Je hebt een doel waar je naar toe werkt.

Een traject heeft daarnaast als voordeel dat je afspraken vooraf zijn ingepland en dat je nog eens weet waar je aan toe bent.

Lees hier verder over het traject.

Wanneer je kiest voor een online afspraak dan krijg je een link waarmee je je kan aanmelden.

Check vooraf of je microfoon en camera het doen en of je mobiele telefoon of computer voldoende is opgeladen. We kunnen elkaars lichaamstaal deels zien en als bijkomend voordeel je hoeft je niet te verplaatsen.

Praktijk

Het kiezen voor een afspraak op de praktijk telt verschillende voordelen. We zitten elk op een stoel op professionele afstand.

We kunnen elkaars lichaamstaal volledig zien en ik kan jouw lichaamstaal terugkoppelen naar je bewuste jou.

Alle mogelijke oefeningen kunnen we doen. De verbinding verloopt vlot en is direct.

Heb je zin om eindelijk die vervelende gewoontes en overtuigingen aan kant te zetten? Heb jij zin om een nóg betere versie van jezelf te worden?

"De wijze waarop Iris coacht, is gemakkelijk en zeer effectief. Ze dringt vakkundig door tot ‘de kern’ en geeft je daarbij een veilig en vertrouwd gevoel dat maakt dat je jezelf snel heel open opstelt en dat wat echt wringt met haar deelt. Iris heeft voorgoed mijn kijk op bepaalde zaken in positieve zin veranderd. Ik zou, indien nodig, zeker opnieuw een beroep op haar doen."