Mama coaching?

Wat is een mama coach en wat houdt mama coaching in? Als mamacoach help ik jou, de vrouw achter de mama om nog gelukkiger te zijn. Je wil als mama of als papa het beste aan je kinderen meegeven.
Ervaringen, kansen, zelfvertrouwen, weerbaarheid en flexibiliteit om straks gelukkig te zijn. Met deze bagage wil je er voor zorgen dat ze zo goed mogelijk straks in de wereld te staan om zelf hun geluk te creëren.

Mamacoach

Als mamacoach combineer ik familiecoaching met lifecoaching voor de vrouw achter de mama die zich nog gelukkiger wil voelen.

Als je je onzeker voelt of weinig zelfvertrouwen hebt dan voel je je niet goed in je vel en dan heb je ook minder weerbaarheid wanneer er zaken gebeuren die nét iets teveel zijn op dat moment. 

Leren hoe je omgaat met negatieve ervaringen voorheen en vanaf nu

Hoe sta je zelf in het leven? Ondertussen weet je wel dat het leven bestaat uit goede en mindere goede momenten. Hoe ga je er zelf mee om?

Hoe heb je meegekregen hoe je het beste met de minder goede ervaringen kan omgaan? Meestal heb je één voorbeeld meegekregen, namelijk hoe je ouders omgingen met tegenslagen of andere negatieve ervaringen.

Je levensvreugde is veelal gelinkt aan hoelang je blijft stilstaan bij negatieve ervaringen. Je bewustzijn vergroten over hoe je omgaat met negatieve ervaringen is een een levenslange oefening.

Wat is mamacoaching?
Word de beste versie van jezelf voor jezelf en voor je kinderen.

Soms lukt het niet alleen om tot dat bewustzijn te komen en daar kan dan een coach je bij helpen.

Ik ga met jou 1-op-1 aan de slag en systematisch gaan we kijken wat moeilijk is of waar je weinig zelfvertrouwen hebt. Het is onvermijdelijk om daarbij naar toekomst en verleden te kijken.  

Hulp inschakelen - mamacoaching

Hulp vragen is jezelf toestemming geven om nog beter te worden.
 Het is een positieve houding tegenover jezelf, zelfs al blijven negatieve en hardnekkige overtuigingen lang hangen, denk maar aan:

  • ‘Wie hulp zoekt, is zwak’,
  • ‘Alles wat je zelf doet, is beter’ of
  • ‘Je gedachten hou je best voor jezelf’.

Klinkt dit bekend? Welnu dat zijn overtuigingen die je willen beschermen.

Het zijn ook overtuigingen die meestal achterhaald zijn omdat ze zijn ontstaan in een bepaalde context, maar die overtuiging wordt dan in verschillende contexten gebruikt. Een slechtzittende ‘one fits all’ eigenlijk.

Of kies je bewust om ‘dank je wel en vaarwel’ te zeggen tegen die verouderde overtuigingen en ga je voor nieuwe overtuigingen en kies je die die passen bij de persoonlijkheid die je nu bent?

Word de beste versie van jezelf

Ik heb een sterk geloof dat je bij de geboorte van je kind ook geboren wordt, als moeder.

Mamacoaching | Word de beste versie van jezelf
Als mama word je ook geboren.

Feelings of worth can flourish only in an atmosphere where individual differences are appreciated, mistakes are tolerated, communication is open, and rules are flexible - the kind of atmosphere that is found in a nurturing family.

Soms gaat die geboorte gepaard met onzekerheid, onbekende context, soms kom je jezelf keihard tegen omdat je in situaties terecht komt waar jij nu aan de andere kant staat, namelijk van kind naar ouder.

Of je komt situaties tegen waar je een minder goed voorbeeld had en je wil het zelf beter doen en dat schept chaos. Als je hier op deze site bent terecht gekomen, ben je je bewust van geworden dat er groei mogelijk is.

Groei van jezelf betekent ook groei van je mamarol. En als jij straalt van binnen en buiten, dan straal je als mama ook. Om maar niet te spreken van het voorbeeld dat je je kinderen geeft.

Over mijn aanpak

Life coaching en familiecoaching

Mijn aanpak bestaat uit de combinatie life coaching en familiecoaching.

Met life coaching kijken we naar wat de ballast die tijdens je leven zich heeft opgebouwd. Familiecoaching sluit hier naadloos bij aan. Ouderschap is namelijk een rol die we op ons nemen, zonder er geleerd over te hebben, zelfs zonder voorbereiden. Er bestaat geen school waar je heen kan gaan en je diploma ‘gecertificeerde mama of papa’ worden. We springen vol goede moed in dit avontuur.

Het is een échte on-the-job rol, waar je met vallen en opstaan leert wat werkt voor jou en voor je kind.

Je baseert je op wat je geleerd hebt van je ouders, je enige voorbeelden.

Je voorbeelden van vorige generaties

Je kan dan een beeld hebben van wat je zeker niet wil of een helder beeld hebben van wat voor ouder je zou willen zijn. Het beeld voor ogen hebben is één ding, de uitvoering nog even wat anders.

We kijken naar de voorbeelden van je ouders en die je parten spelen en die ervoor zorgen dat je vaker trapt in de valkuil om te reageren zoals je ouders deden ipv te reageren vanuit jezelf en wat je je kinderen wil meegeven. 

Dit is voor een groot deel bewustzijn. Ik help je om na te gaan wanneer je getriggerd wordt door het verleden, hierdoor word je je bewust van hoe je reageert en als gevolg kan je ook stoppen en stilstaan en kiezen hoe je zelf zou willen reageren in situaties. Het bewustworden gaat sneller en effectiever met een coach die je hier bij helpt, ook als er plots angsten ontstaan of dat je twijfelt over je eigenwaarde. Denk maar aan de overtuiging niet goed genoeg zijn.

Je huidige situatie en resultaat

Ik help je om na te gaan wat de huidige situatie is en hoe ver dat staat van het beeld dat je voor ogen hebt om als persoon en als ouder te zijn.

We gaan na wat de waarden zijn die je wil doorgeven aan je kinderen. We kijken vervolgens ook naar de negatieve ervaringen die je tijdens je leven hebt opgedaan. Ervaringen die je met je mee draagt en die je ‘nu’ beïnvloeden en zelfs je toekomst afremmen. 

Ik sta als coach op een afstandje van je en zie waar je allemaal tot in staat bent en ja, dat is heel veel, écht waar. Vanaf de zijlijn geef ik je mee wanneer je met jezelf worstelt, zo word jij je bewust wanneer er nog een overtuiging of angst of verdriet opduikt en kan je er naar kijken en vervolgens gaan we het samen aanpakken.

Wanneer ben je klaar voor coaching?

Om voor je kinderen het beste voorbeeld te zijn, is het belangrijk dat je:

  • klaar bent met voorbeelden van ouderschap die niet bij je passen;
  • je bewust bent dat je levenslang kan leren;
  • eerlijk kan zijn tegenover jezelf en je naasten;
  • wat je geleerd hebt en niet meer bij je past ook weer kan afleren;
  • durft risico’s te nemen en fouten zien als groeisignalen en
  • jezelf tijd geeft om te veranderen 
Voel je vele ‘ja’s opkomen, dan is het wellicht tijd voor de volgende stap… 

Je kan bij mij terecht voor in een traject met 1-op-1 gesprekken zowel online als op de praktijk in Turnhout. Door een traject te volgen kan je verschillende aspecten van je leven onder de loep nemen zowel als jij en als ouder. 

Meestal ben je op een kruispunt gekomen waar je bagage van het verleden een last is en wil je graag een schone lei om nieuwe ervaringen op te doen. Het spreekt dan voor zich dat al die bagage niet in één sessie opgelost kan worden. 

Een traject biedt je de kans om na te gaan wat er nog opduikt, want als je begint op te ruimen, duiken er soms nog vergeten onaangename zaken op. Een traject is een proces waarin al deze bagage opgeruimd wordt. In drie sessies gaan we interactief aan de slag.

Boek een intakegesprek en kijk of jij klaar bent voor verandering. 

Wat andere mama's hierover zeggen:

Iedere mama en vrouw komt wel eens op een punt dat je het niet weet of dat je het anders wil dan dat je geleerd hebt van je ouders. Je weet dat je je gelukkiger wil voelen. Het lukt echter niet altijd om alles in je eentje op te lossen (denk maar aan de overtuiging ‘Wie hulp vraagt is zwak’).

De onderstaande mama’s en dames hebben de stap gezet naar coaching met Iris Coaching en dit is wat zij vonden van het traject: