Iris Coaching | Mama coaching

Mama coaching

Je wil als mama of als papa het beste aan je kinderen meegeven. Ervaringen, kansen, zelfvertrouwen, weerbaarheid en flexibiliteit om straks gelukkig te zijn. Met deze bagage wil je er voor zorgen dat ze zo goed mogelijk straks in de wereld te staan om zelf hun geluk te creëren.

Hoe je omgaat met negatieve ervaringen

Hoe sta je zelf in het leven? Ondertussen weet je wel dat het leven bestaat uit goede en mindere goede ervaringen.

Hoe heb je meegekregen hoe je het beste met de minder goede ervaringen kan omgaan? Meestal heb je één voorbeeld meegekregen, namelijk hoe je ouders omgingen met tegenslagen of andere negatieve ervaringen.

Je levensvreugde is veelal gelinkt aan hoelang je blijft stilstaan bij negatieve ervaringen. Je bewustzijn vergroten over hoe je omgaat met negatieve ervaringen is een een levenslange oefening.

Word de beste versie van jezelf
Word de beste versie voor jezelf en voor je kinderen!

Soms lukt het niet alleen om tot dat bewustzijn te komen en daar kan dan een coach je bij helpen.

Hulp inschakelen

Hulp vragen is jezelf toestemming geven om nog beter te worden, het is een positieve houding tegenover jezelf, zelfs al blijven negatieve en hardnekkige overtuigingen lang hangen, denk maar aan:

  • ‘Wie hulp zoekt, is zwak’,
  • ‘Alles wat jezelf doet is beter’ of
  • ‘Je gedachten hou je best voor jezelf’.

Klinkt dit bekend? Welnu dat zijn overtuigingen die je willen beschermen.

Het zijn ook overtuigingen die meestal achterhaald zijn omdat ze zijn ontstaan in een bepaalde context, maar is die overtuiging ‘one fits all’ en past die in elke of vele contexten? Of kies je bewust om ‘dank je wel en vaarwel’ te zeggen tegen die verouderde overtuigingen en ga je voor nieuwe overtuigingen en kies je die die passen bij de persoonlijkheid die je nu bent?

Word de beste versie van jezelf

Ik heb een sterk geloof dat je bij de geboorte van je kind ook geboren wordt, als moeder.

Als mama wordt je ook geboren.

Soms gaat die geboorte gepaard met onzekerheid, onbekende context, soms kom je jezelf keihard tegen omdat je in situaties terecht komt waar jij nu aan de andere kant staat, namelijk van kind naar ouder.

Of je komt situaties tegen waar je een minder goed voorbeeld had en je wil het zelf beter doen en dat schept chaos. Als je hier op deze site bent terecht gekomen, ben je je bewust van geworden dat er groei mogelijk is.

Groei van jezelf betekent ook groei van je mamarol. En jij straalt van binnen en buiten, dan straal je als mama ook. Om maar niet te spreken van het voorbeeld dat je je kinderen geeft.

Dit is een greep van wat andere mama’s zeggen over mijn aanpak:

Getuigenissen

De grote eyeopener voor mij was mijn gebruik van woorden en welke grote stress-impact dit had op mijn geest en lichaam. Simpele tools zorgen ervoor dat het leven weer lichter is en ik me meer bewust voel.

Grace

Iris gaat straight to the point en is resultaatgericht. Werken met haar maakte zoveel duidelijk waar het voor mij vastliep. Een aanrader!

Leen

Je kan bij mij terecht voor personal coaching zowel online als op de praktijk in Gierle. Daarnaast geef ik nog workshops en webinars.

Wil je meer weten over mijn aanpak? Of wil je weten hoe een afspraak verloopt? Of wil je proeven van mijn blogs?

Ja, ik wil op de hoogte gehouden worden met een nieuwsbrief.