Burnout coach

Burnout coach – Wil je je burnout aanpakken?

Of heb je nood aan burnout coaching? Ben je op zoek naar burnout begeleiding dan ben je aan het goede adres. Lees verder hoe ik je kan helpen.

Of wil je voorkomen om in een burnout te belanden? 

Burnout. Wat is er gebeurd dat het zover gekomen is? En vooral wat kan ik doen om mijn leven terug op de rails te krijgen? De nog betere versie van mezelf worden. 

Lees verder

Voelt je leven loodzwaar aan, kost alles tonnen energie die je niet hebt? 

Lees dan verder

Iris_Coaching_Aan de slag met burnout coaching

Wil je aan de slag?

Je hebt voor jezelf beslist, zo gaat het niet langer, ik wil een leven waar ik gelukkig kan zijn en ik start vandaag.

Maak dan een afspraak.

Preventief burnout aanpakken

Wringt er iets? Vreet er iets energie? Misschien weet je niet waar je best begint? Heb je het gevoel dat je te lang bent doorgegaan met iets dat niet meer dichtbij jou aanvoelt?

Of het nu werkgerelateerd is, of je twijfelt of je al dan niet die promotie wil krijgen of dat werk en privé door mekaar lopen en je wil er iets aan doen vooraleer je in het rood gaat?

Je hebt reeds enkele lichamelijke klachten die maar niet overgaan en die ook nog eens energie vreten? Pieker je over een burnout? Wil je preventief aan de slag om zo een burnout te vermijden?

Ik help je als ervaringsdeskundige graag verder, lees meer over mijn aanpak als burnoutcoach of lees mijn burnout blog over de signalen van een burnout erkennen.

Burnout is het resultaat van lange termijn uitputting gemixt met verminderde interesse.

Burnout

Eerst het goede nieuws. Burnout is zeker geen falen. Falen betekent dat je er niets uit leert. 

Integendeel, je hebt wellicht talloze boeken gelezen om te begrijpen wat er met je gebeurd is en hoe het nu verder moet en -paniek- geraak ik hier ooit nog uit of zijn er manieren om er sneller uit te raken?

Bij burnout is het belangrijk dat je jezelf tijd geeft om te veranderen. 

Een burnout een feedbackmoment die je geest en lichaam geven en die je de kans bieden om jezelf te leren waaruit je jezelf leert kennen en hoe je omgaat met mensen, situaties en met jezelf.

Een burn out is een complex gegeven gevuld met gebeurtenissen en trauma’s verwerken, rouwen, je zelfvertrouwen hervinden en jezelf een tijdje complete voorrang geven en je ‘nee’ ontdekken en uitbreiden naar meer situaties.

Wat als er iemand is die je begeleidt, samen kijken naar zaken, situaties of problemen die blijven rondspoken in je hoofd? Een burnout coach kan je helpen naar blinde vlekken te kijken, te ontdekken waar je je grenzen niet trekt of nog niet durft te trekken om ook samen aan je zelfvertrouwen te werken.

Samen gaat het sneller dan alleen. Daarnaast zijn er dingen die je niet ziet, wat als iemand je andere inzichten kan geven over jezelf, over je geliefden, over je omgeving. Het is gelukkig niet zo zwart/wit zoals het nu lijkt.

Heb je nood aan burnout begeleiding? Ik kijk graag samen met je naar:

  • Wat je energie kost?
  • Waar je over struikelt?
  • Hoe het met je zelfvertrouwen gesteld is?
  • Wanneer dit begonnen is?
  • Nagaan hoe het met je ‘nee’-gehalte is gesteld. 

Je bent eigenlijk al begonnen. Ik bedoel, je bent je bewust geworden van iets waar je al een tijdje mee zit en wat je wil proberen te begrijpen, ‘Wat is er met me aan de hand?’. Misschien heb je al geprobeerd om het zelf op te lossen door boeken te lezen of webinars te volgen of door met familie of vrienden te praten.

Misschien heb je al hulp gezocht, maar voelde je je er nog niet goed bij of soms dient een probleem wat meer te rijpen zodat je beter begrijpt en ook meer inzicht krijgt in welke oplossingen er zijn voor jou en welke de meest gepaste is?

Je hebt dus eigenlijk al heel wat stappen ondernomen, toch? En nu ben je hier terecht gekomen en vraag je je af of ik je kan helpen om je beter in je vel te voelen, om je fitter te voelen, alerter en om je vlammetje weer te voelen ontsteken en passie te voelen?

En of ik wat kan met dingen die opduiken die niet met burnout te maken hebben, zoals rouw, verdriet, boosheid over iets en andere dingen waar je je aan ergert?

Ja dat kan ik, sterker nog het zou kunnen dat gebeurtenissen die op het eerste zicht niets met burnout te maken hebben opduiken en dat is ok.
Het is een signaal van je geest ‘ok, tijd voor een opkuis.’

Heb je dus nood aan burnout begeleiding omdat dit groter is dan wat je zelf kan bevatten? Dan kan ik hierbij helpen. Ik noem me zelf wel eens ‘opruimcoach voor het hoofd’. Door moeilijke zaken te delen, neem je er afstand van. Het helpt om er over te praten en meerdere klanten geven ook aan dat ze zich steeds lichter voelen na een sessie. 

Je kan nog verder doorlezen over mijn aanpak of, begint het al te kriebelen om met mij op weg te gaan? Als burnout coach in Lille werk ik in de praktijk of online – jij mag zelf kiezen wat je het beste past. Kies jij er voor om door mij begeleid te worden voor je burnout, boek dan een kennismakingsgesprek en zet de eerste stap weg uit je burnout.

Burnout begeleiding is dat iets voor mij?

Wellicht twijfel je om aan de slag te gaan. Dit is een volkomen normale reactie.  Ik leg je graag uit hoe dat komt.

Je bewustzijn zegt ‘ja, ik wil er écht iets aan doen en nog gelukkiger zijn.’

Je onderbewustzijn pruttelt tegen. Zijn rol is om een status quo of stilstand na te streven. ‘Als er niets verandert zijn er geen risico’s’ is zijn motto. Daarom is de weerstand die je voelt om niets te doen daar uit te verklaren.

De schommelingen tussen ‘ja , ik ga aan de slag’ en ‘nee, het is goed zo, je hoeft niets te doen’, misschien voelt dat wel aan als een engeltje en een duiveltje die constant ruzie lijken te maken in je hoofd. Hetgeen energie vreet. De oplossing is eenvoudig…

Laat je bewustzijn het overnemen van je onderbewustzijn. Hoe? Simpel, door actie te ondernemen. Een actie zoals een kennismakingsgesprek boeken. Door te doen, neemt je bewustzijn het over. Dat voelt goed.

Van Burnout naar een fijner leven

De burnout begeleiding bestaat uit 1-op-1 coaching  waar we samen online of in mijn praktijk in Gierle aan de slag gaan.

Burnout coaching bij Iris Coaching is een traject begeleiding. 

Trajectbegeleiding bij burnout

De burnout begeleiding in trajectvorm bestaat uit drie coaching sessies die gespreid over zes weken plaatsvinden online of in de praktijk in Gierle. 

 

Tussendoor krijg je een e-book met vragen, opdrachten en inspiratie waarbij jij centraal staat. Denk maar aan de zomer vakantieboeken van Zonnekind of In Flow. Opdrachten waarbij je dieper in je zelf mag kijken.

Na 3 tot 6 maanden volgt er dan een opvolggesprek en kijken we naar wat er nog naar bovenkomt.

Voordelen burnout coaching

1-op-1 coaching

Tijdens de sessies gaat het om jou. Jij en je verleden en toekomst staat centraal.

Traject

Trajectbegeleiding bestaande uit drie opeenvolgende sessies zodat we alle mogelijke zaken bekijken en een plaats geven of nieuwe ideeën laten ontstaan.

Online of praktijk

Je kan kiezen om je te laten begeleiden voor je burnout in de praktijk in Gierle of online.

Een greep hoe anderen de burnout coaching of begeleiding ervoeren vind je hier of lees verder.

"De wijze waarop Iris coacht, is gemakkelijk en zeer effectief. Ze dringt vakkundig door tot ‘de kern’ en geeft je daarbij een veilig en vertrouwd gevoel dat maakt dat je jezelf snel heel open opstelt en dat wat echt wringt met haar deelt. Iris heeft voorgoed mijn kijk op bepaalde zaken in positieve zin veranderd. Ik zou, indien nodig, zeker opnieuw een beroep op haar doen."