Kindercoaching

Kindercoaching is gericht op kinderen vanaf 6 jaar. Ik help kinderen met lees- en leerproblemen in mijn praktijk in Gierle. Daarnaast help ik ook ouders met familiecoaching
Volwassenen met dyslexie of dyscalculie kunnen ook bij Iris Coaching terecht.

Leesproblemen

Onder leesproblemen verstaan we ‘dyslexie’ en ‘dyscalculie’.

Bij Iris Coaching kan je kind terecht voor een snelle en effectieve manier om op een goede manier te lezen. Daarnaast leidt mijn aanpak tot goede resultaten en dit meteen na één sessie.

Iris Coaching | Voor kinderen met lees- en leerproblemen

Wanneer je naar de praktijk komt, is het belangrijk om dit met je kind te hebben doorgesproken en vooral dat hij of zij er bereid is om er aan te werken en klaar is om de stap te zetten.

Leerproblemen en negatieve ervaringen

Kinderen en tieners kunnen in hun korte leven negatieve ervaringen opgedaan hebben, denk maar aan pesten, scheiden, angsten, schaamte, rouw en verdriet, trauma’s of andere zaken. Hierdoor kan hun leervermogen tijdelijk verminderd zijn omdat de negatieve ervaringen blijven resoneren, waardoor de leerstof minder goed opgenomen kan worden.

Als gevolg van een negatieve ervaring kan er faalangst of angst voor succes optreden. 

Ik help je kind om de negatieve ervaring een plaats te geven, zodat hij of zij weer met een opgeschoonde blik naar de toekomst kan kijken en zodat nieuwe leerstof ruimte heeft om opgenomen te worden. Hierdoor kan je kind zich prettiger voelen in de klas en thuis.

Negatieve ervaringen bij een kind

Beperkende overtuigingen

Naast negatieve ervaringen kunnen kinderen en tieners ook beperkende overtuigingen opbouwen.

Denk maar aan ‘het is mijn schuld’ (bij scheiding) of ‘ik ben niet goed genoeg’. 

Het zijn deze overtuigingen die de mentale groei van je kind belemmeren, waardoor je zoon of dochter zich terugplooit op zichzelf (‘het heeft toch allemaal geen nut’).  

Ik zoom dan samen met je zoon of dochter in op het moment wanneer deze overtuiging is ontstaan. Wat is er precies gebeurd? Daarnaast kijk ik samen met je kind naar hoe hij of zij deze overtuiging ook gebruikt in andere situaties.

Een voorbeeld is ‘ik ben ok, het is niet omdat ik een keertje over een trapje ben gestruikeld, dat ik een kluns ben. Ik mag er zijn.’

Hoeveel sessies zijn hiervoor nodig? Dit is vooraf niet in te schatten. Het is best een intakegesprek in te boeken zodat er kan bekeken worden wat de problematiek precies is. Bespreek met je kind dat je je zorgen maakt en dat je grootste wens is dat hij of zij weer gelukkig is en dat je voorstelt om met een kindercoach te gaan praten. Indien je zoon of dochter hier niet voor openstaat, forceer het niet. Verandering kan pas plaatsvinden als je zoon of dochter wil veranderen.

Is je kind klaar om te veranderen? Maak een afspraak en zet de eerste stap om het blije en rustigere kind dat er is, terug te krijgen.

Familiecoaching

Ben je op zoek naar een familiecoach in regio Turnhout? 

Het gezin is de microcosmos waarin kinderen leren hoe mensen met elkaar omgaan en leren hoe er gecommuniceerd wordt. Wil je begrijpen wat de dynamiek is binnen je gezin, waar het stroef loopt en hoe de communicatiestijlen verbeterd kunnen worden om zo conflicten te 

Ik leer je met eenvoudige tools hoe je helder en positief kan communiceren waardoor de druk op familiale conflictsituaties vermindert als een leeglopende ballon.

 

Heb je een specifieke vraag over je gezin, neem dan contact met me op.

 

Kan ik als volwassene hier ook terecht als ik dyslexie of dyscalculie heb?

Het leesprobleem wat algauw de naam ‘dyslexie’ of ‘dyscalculie’ mee krijgt, beperkt zich niet tot kinderen. Ook volwassenen kunnen hiervoor bij mij terecht in mijn praktijk.

In veelal één sessie kan je hiermee geholpen zijn. Maak vandaag nog een afspraak en zet de eerste stap.

Hoe verloopt een sessie?

Benieuwd hoe een sessie verloopt?