Beslissen vanuit je intuïtie - hoe doe je dat?

Wat viel er als een meteoriet naar beneden toen ik net mama was geworden?

Intuïtie als je persoonlijke raadgever.

Ik herinner me het moment haarscherp dat ik mijn intuïtie opnieuw leerde kennen. Ik was net bevallen van mijn eerste kindje. Plots was ik 24/7 met iemand nieuw, voor een paar dagen in het ziekenhuis. Just me and the newborn en soms de papa.


Mijn intuïtie kwam als een meteoriet naar beneden kwam vallen en maakte een onuitwisbare indruk. Dat oergevoel uit mijn diepste ik die aangeeft wat er juist is op dat moment en vooral juist aanvoelt. Het is ook een stemmetje dat toen in een heel nieuwe setting (als moeder) helder als een jodel in de Zwitserse Alpen weerklonk.

Intuïtie is er al heel lang

Intuïtie is iets wat we allemaal hebben en dat al heel lang in ons zat. Denk maar aan de oertijd:’door het gras en plots opduikende tijgers of toch maar langs de rivier lopen?’.


Intuïtie is ook de heldere stem die ons de antwoorden geeft die 100% bij ons passen.

Wanneer je intuïtie je niet meteen bereikt

Helaas is er soms ook veel te veel geruis zoals bij een krakende radiofrequentie en dan is de intuïtie veel moeilijker te horen. Andere rollen overstemmen dan je intuïtie, denk maar aan je ego of de ingebeelde stem van je moeder ‘zou je niet beter?’ of gewoon angst.


Het zijn die momenten die je weerhouden om een beslissing te nemen die dichtbij jou staat.


Intuïtie is een stem die wat betreft moederschap heel duidelijk weerklinkt en als ik niet meteen een antwoord ‘hoor’, dan ga ik strijken of was ophangen, want dan komt het stemmetje van de intuïtie en geeft me het antwoord op de vraag waar ik zit op te wachten.

Intuïtie weerklinkt als een vaste, stevige, congruente stem die niet altijd luid of overstemd door andere rollen die zich opdringen.

Your time is limited, so don't waste it living someone else's life. Don't be trapped by dogma - which is living with the results of other people's thinking. Don't let the noise of others' opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition.

Cease trying to work everything out with your minds. It will get you nowhere. Live by intuition and inspiration and let your whole life be Revelation.

Tips om je intuïtie te horen

De tip die ik je dan kan geven is om even uit de context te stappen, ga iets anders gaan doen, wandelen, strijken, koekjes bakken, bad nemen… whatever zodat er ruimte geschept wordt om de intuïtie terug aan het oppervlak te laten komen.

Heb je een tip om je intuïtie te horen, post ze dan hieronder. Andere dames zullen je dankbaar zijn. 🙂

Lees hier verder over mijn aanpak.