* 🏔’… en toen liep ik gewoon de Mount Everest op…’* *

Wat zijn doorbraak-momenten?

Ik hou van interactie met mensen en nog meer sinds ik coach. Het is mooi om te zien hoe mensen tot een doorbraak komen tijdens een sessie.

Hoe zou ik doorbraak-momenten kunnen beschrijven?

Doorbraak-momenten zijn wanneer overtuigingen die je blokkeren stap voor stap of onmiddellijk kunnen worden opgegeven.

Een soort connecting the dots in je hoofd.

Hoe beleef je een doorbraak-moment?

✨Het is mooi om te zien hoe bij een vraag het non-verbale antwoord sneller is dan wat er verteld wordt.

✨ Het is geweldig om te zien wanneer je het ‘aha’ moment krijgt, er verschijnt een schittering in je ogen wanneer je zoekende bent geweest en je plotseling invulling geeft aan wat ze niet begrepen voorheen.

✨De verwondering op te merken wanneer je zegt ‘oh? Zo had ik het nog niet eerder bekeken – dat past eigenlijk veel beter bij me…’

✨Het is mooi wanneer tranen opduiken. Moeilijke dingen die al heel lang zaten te dringen om eindelijk gehoord, gezien te worden en waarbij tranen het middel zijn om ze los te laten.

✨Het is krachtig wanneer de ineengekrompen houding bedachtzaam wordt ingewisseld door een rechtopstaande fiere houding met een ‘here I am’ blik.

Aan het einde van een sessie heb je dan wel veel doorgewaad, geploeterd en misschien op gevloekt of op mij, vanwege ambetante vragen die ik stel.

Je neemt het me niet kwalijk, want je voelt je beter en hebt meer inzicht in jezelf. Wie wil er immers zichzelf niet beter leren kennen?

En je hebt een glimlach op je snoet.

En dat, samen met die doorbraak-momenten doen me er in geloven dat je mogelijkheden hebt om een nóg beter leven te leiden.

Meer tips lezen? Bezoek dan mijn blogpagina voor nog meer tips.