blog_veerkracht_verhogend_muziek

Ik bekeek recentelijk een documentaire over The Rolling Stones met een episode over Keith Richards, de leadgitarist. Hij zei ‘muziek is een veerkrachtig iets, wat zouden we zonder doen.

Ik besefte op dat moment dat hij helemaal gelijk had, op moeilijke momenten in mijn leven was er muziek.

Muziek trok me uit de cyclus of de loopgraven van negativiteit of blijven malen over overtuigingen of wat dan ook wat mijn humeur niet bepaald vooruit hielp.

Muziek is een veerkrachtig iets, wat zouden we zonder doen?

Wat doet muziek met je?

Muziek,wel, het helpt je om afstand te nemen om radicaal uit een context te stappen. Het kan in het slechtste geval ook je negatieve spiraal voeden.

Wat gebeurt er in je wanneer muziek naar boven borrelt?

Let er dan eens op als je je zo voelt. Komen er liedjes of flarden daarvan naar boven die als een mantra in je mond liggen voor uren, dagen, wie weet zelfs een week?

Welke liedjes komen dan naar boven en vooral welk mantra komt er dan naar boven? Ik heb mezelf er meermaals op betrapt dat ik al een hele dag een zin of twee aan het zingen was of mompelend aan het fluisteren ‘it doesn’t really matter*’ of ‘I think of all the days and nights I spent crying and I Move on*’, wanneer ik de trap opliep, de auto instapte… het moment dat je niet bezig bent met je gedachte, dan heeft je onderbewustzijn ruimte om zijn boodschap mee te geven.

These voices come from your subconscious. Deze lijnen, flarden die naar boven borrelen, komen uit je onderbewustzijn, het is een manier waarop je onderbewustzijn je een boodschap wil meegeven. Wil je er naar luisteren?

 

Het moment dat je niet bezig bent met je gedachten, krijgt je onderbewustzijn de kans om met je te communiceren... how wonderful....

Wat doe je ermee?

Veerkrachtig ding

Veerkrachtig ding Ik wil graag kennismaken Krijg meer tips Ik bekeek recentelijk een documentaire over The Rolling Stones met een episode over Keith Richards, de leadgitarist.

Lees verder »

Over mama coaching

Wat is een mama coach en wat houdt mama coaching in? Als mamacoach help ik jou, de vrouw achter de mama om nog gelukkiger te zijn. Je wil als mama of als papa het beste aan je kinderen meegeven.
Ervaringen, kansen, zelfvertrouwen, weerbaarheid en flexibiliteit om straks gelukkig te zijn. Met deze bagage wil je er voor zorgen dat ze zo goed mogelijk straks in de wereld te staan om zelf hun geluk te creëren.