Wie ben jij? Wat zijn je eigenschappen?

Kijk eens wat je reactie is? Een zucht uit je tenen? Een blanko blik? Een ‘ik weet het niet’.

Echt waar? Roept deze vraag tegenstand op of juist een leeg hoofd.

Klopt dit? Weet je niet wat je eigenschappen zijn of heb je geen eigenschappen?

Hoor je nu protest?

Goed! 🙂

 

Wat zijn je eigenschappen?

Ik heb een boekje en dat heet ‘Colorstrology‘. 

Dit is een Engelstalig boek waarin je geboortedag gelinkt wordt aan eigenschappen en een kleur.

Het is een leuk boekje wanneer ik bezoek heb, iedereen is wel benieuwd naar de kleur die wordt toegekend aan haar geboortedag. Gesprekken komen op gang en verschillende geboortedagen worden opgezocht van familie en vrienden en vergeleken met hoe deze mensen zijn.

De kleur voor mijn geboortedag is enigszins teleurstellend. Het is een warme aardekleur. Een kleur waar ik niet erg warm voor loop.

De kleur voor mijn geboortedag is enigszins teleurstellend. Het is een warme aardekleur. Een kleur waar ik niet erg warm voor loop. De eigenschappen die op die dag worden toegekend kloppen dan enigszins wel weer, feisty, nurturing en adventurous. Pittig, koesterend en avontuurlijk. 

Verder vertelt de beschrijving dat het belangrijk is voor me om me verbonden te voelen met de natuur. Daar herken ik mezelf zeker in. Ik geniet van een wandeling doorheen alle seizoenen. Uit mijn hok, helpt ook om tot inzichten te komen, net zoals het durven kiezen voor een nieuw pad tijdens het wandelen tot verwondering leid. Vrienden en familie herkennen me als enthousiasteling die uitgebreid verteld over nieuwe ervaringen. Veelal inspireert het hun ook om na te denken over dingen of nieuwe ervaringen aan te gaan. 

Ik herken mezelf in avontuurlijk. Niet zaken als binnenstebuiten en ondersteboven uit een vliegtuig springen of met één touw verbonden van een brug storten.

Nee eerder om op zoek te gaan naar kennis. Ik maak lange safari’s op het internet of in boeken op zoek naar kennis, wijsheid en inzichten, misschien zelfs patronen.

De eigenschappen die op die dag worden toegekend kloppen dan enigszins wel weer, feisty, nurturing en adventurous.

Hoe doe jij dat? Waarin herken je je eigenschappen en wat je daarmee doet?

Waar brengen deze eigenschappen je?

Mijn avontuurlijk kantje brengt me over de hele wereld en zelfs soms buiten planeet Aarde.

Ik bedoel dan, als ik deze kleur in het boekje niet mooi vind, wat als ik de kleuren zoek die ik wel leuk vind. Zullen die eigenschappen me ook passen of zijn het eigenschappen waarvan ik wens dat ik ze bezit…

Tijd om te bladeren door dit Colorstrology boek. 

Mijn nieuwsgierigheid duikt op en vraagt zich eerst af ‘hebben ze de schrikkeldag ook toegevoegd?’ Yes, die zit er ook in.

Eigenschappen herkennen met intuïtie

Ok, dan verder naar toffe kleuren. Ik kies op intuïtie kleuren en vraag me zelf af vind ik deze kleur mooi? Ja of nee. Wanneer ik begin met argumenten te zoeken waarom deze kleur leuk is of niet, dan zit ik alweer in mijn hoofd, weg van de intuïtie.

Intuïtie is een metingsysteem dat binair is. 0 of 1. Ja of nee. Geen ja, maar en ook geen nee, misschien. Gewoon rechtuit.

Handig om beslissingen te nemen en ook om bij jezelf te blijven.

Intuïtie is een metingsysteem dat binair is. 0 of 1. Ja of nee. Geen ja, maar en ook geen nee, misschien. Gewoon rechtuit.

Dag 14 mei trekt me aan: een koud groene enthousiaste kleur met de eigenschappen: progressive, hardworking en enterprising. Ik ben getriggerd door de eigenschappen en lees de beschrijving: ‘je bent progressief en houdt ervan om dingen op jouw manier te doen’. Wellicht appeleert dit toch ook wel weer een beetje aan mijn avontuurlijk kantje.

Wat met jouw eigenschappen?

Ben je benieuwd naar jouw eigenschappen die vermeld worden in ‘Colorstrology’? Vul je geboortedatum in en krijg jouw Colorstrology geboortedag in je mailbox binnen 24u.

Eén aanvraag per e-mailadres. Je gegevens zijn privé en worden niet doorgegeven aan derden. Lees onze algemene voorwaarden.

Voornemen en valkuilen

Voornemen en valkuilen ‘Wat zijn jouw voornemens?’ vroeg mijn virtueel wandelmaatje. Ik ging er eens voor zitten. Welke zaken wou ik opstarten en er ook

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *