De magie van dankbaarheid

Iris Coaching - Mamacoach - blog - Dankbaarheid

Magie?

De magie van dankbaarheid. Wat bedoel ik daarmee?
Om het uit te leggen neem ik je mee naar een anekdote.

Een tijdje terug deed ik mee aan een virtuele schrijfsessie. Bedoeling is dat ieder gedurende een uur schrijft voor zijn of haar zaak terwijl je zichtbaar bent in Zoom. Het is een manier om gefocust te werken.

Het thema was deze keer ‘dankbaarheid’ en we mochten, voorafgaand aan de schrijfsessie, elk om beurt drie dingen vermelden waar we dankbaar voor waren.

Terwijl ieder in de beurt een aantal dingen opsomde, gebeurde er iets magisch… iedereen zat op dezelfde golflengte en voelde dezelfde stroom energie, een krachtige energiebron. 

Het is dezelfde energiebron die je bij een concert kan ervaren, bijna een spirituele ervaring waar alles en iedereen gelijk is en ieder de allerbeste intenties heeft.

 

Gebruik van de dankbaarheidsmagie

Wat als je deze dankbaarheidsoefening toepast in je gezin? Ieder mag op zijn beurt drie dingen opsommen waarvoor hij of zij dankbaar is.

Niemand beoordeelt of corrigeert. Ieder aan tafel is ieders gelijke.

Doe deze oefening op regelmatige basis en je zal verschillende voordelen ontdekken.

 

Voordelen van dankbaarheid

  • Je leert je kinderen om positieve observaties te doen en er ook bij stil te staan.
  • Je kinderen leren wat de kracht van dankbaarheid is en hoe het verbindend kan werken naar de anderen die ook deelnemen aan deze oefening.
  • Een dankbaarheidsoefening leert je over jezelf en ook over anderen.
  • Dankbaar zijn helpt om je om positiever in het leven te staan en hierdoor ook weerbaarder te zijn.
  • Een dankbaarheidsoefening creëert gelijken en verbetert de communicatie, aangezien iedereen gelijk is en iedereen op dezelfde golflengte zit.

Wil je nog meer tips lezen? Klik dan hier.