Anything is possible - over grenzen

Wat als je je eigen grenzen verlegde? Wat als je eigen grenzen oplosten?

Hoe zou jou wereld er uitzien?

Afgelopen weekend zat ik naar een documentaire te kijken over Ella Fitzgerald, de First Lady of the Swing.

Van een arme meid opgroeiend in de staat New York, tot opgenomen in een gesloten instelling in de Bronx, tijdje dakloos tot de jazz sensatie.

In de documentaire kwamen verschillende artiesten aan bod om te vertellen wat een invloed Ella Fitzgerald had gehad op hun. 

Iemand zei: ” She made it seem like anything was possible.”

“Als je Ella’s stem en muziek beluisterde is het alsof er geen grenzen bestaan.”, besloot deze persoon.

The goal of education is not to increase the amount of knowledge but to create the possibilities for a child to invent and discover, to create men who are capable of doing new things.

Over je grenzen

Grenzen. Daarover wil ik het hebben in deze post. We hebben er allemaal mee te maken gehad. Van kindsaf aan om ons te leren ons te beschermen. 

 

Die grenzen hebben we later meegenomen, denk maar aan onze talenten begrenzen.

 

Pfoe wat een verspilling. Onze talenten helpen om ons te doen groeien, helpen ons om een leven te kiezen dat bij ons past.

Grenzen en waarden

Naast onze grenzen die we ergens getrokken hebben en sindsdien  misschien wel te weinig verlegd hebben, hebben we ook onze waarden.

Waarden zijn zaken die een leven lang meegaan. Waarden zijn niet beperkend. Waarden gaan ons hele leven mee. Kan jij voldoende het verschil maken tussen waarden, talenten en grenzen?

Valkuilen met grenzen

Grenzen blijven soms te lang te beperkend. De val klapt dan dicht. Generaties worden opgevoed met grenzen. Gaan we deze grenzen aan volgende generaties doorgeven of geven we onze waarden mee? 

Moedigen we onze kinderen aan om hun talenten te verkennen en zo hun grenzen te verleggen?

Welke omslag maken we zelf en welk voorbeeld zijn we voor onze kinderen?

Tijd om nieuwsgierig te zijn, om curieus op zoek te gaan naar onze talenten.

Het is niet voor niets dat er zoveel burnouts zijn. Talenten opgesloten, leven volgens conformiteit. 

Onderwijs uit de 19e eeuw terwijl we in de 21ste eeuw zitten.

Is het niet tijd om op zoek te gaan naar jezelf, naar je onontgonnen talenten?

Anything is possible.

Is het niet tijd om op zoek te gaan naar jezelf, naar je onontgonnen talenten?

Keuze of niet?

Je getormenteerd voelen, vast in jezelf zitten, in je patronen, in je grenzen, niet de échte versie kunnen zijn van jezelf. Je kiest hier zelf voor hoelang je nog blijft zitten binnen het kleine gebiedje met de grenzen die je getrokken hebt en veel te lang onveranderd hebt gehouden. 

Is het niet tijd om grenzen te verleggen? Is het spannend? Absoluut! Vraag je jezelf af of je wel nieuwe grenzen kan tekenen? Zeker! Elk moment van de dag zelfs!

Ik zag ook in dat ik een keuze had. Blijven verder doen zoals voorheen of kiezen voor mezelf, geluk en uiteindelijk ook voor mijn omgeving. Het onderstaande citaat is de precieze uitdrukking van wat ik bedoel.

I want you to get excited about who you are, what you are, what you have, and what can still be for you. I want to inspire you to see that you can go far beyond where you are right now.

Wat coaching doet

En dat is wat ik vanuit Iris Coaching met mama coaching doe. Concreet en niet-vrijblijvend met je aan de slag. Je wil immers verandering en je hebt genoeg geprobeerd op allerlei manieren. Now or never, toch?

We gaan direct samen aan de slag. Hierdoor krijg je inzichten in jezelf, zodat je jezelf liever gaat zien (het draagt écht bij tot je geluk en je omgeving en daardoor voel je je fijner, evenwichtiger ipv op een donkere wolk met boven je een andere donkere wolk.

Wat heb jij nodig voordat je je grenzen verlegt?

Lees verder over mamacoaching.