Mamacoaching combineert familiecoaching met life coaching voor de vrouw achter de mama en wordt gegeven door Iris Coaching in Gierle.
Een mamacoach? Een mamacoach is er voor de vrouw achter de mama. Elke vrouw heeft wel eens te maken met zichzelf en haar bagage, denk dan aan overtuigingen (ik ben niet goed genoeg), teveel piekeren, verdrietjes, twijfel over zichzelf en andere moeilijke situaties waar je niet meteen een oplossing voor vindt.
 
Al deze zaken kunnen jou als vrouw én als mama toch wel (flink) kunnen beïnvloeden.
Door beperkende overtuigingen (‘ik kan dat niet” vb) her te definiëren en anders te bekijken, schep je meer ruimte voor mogelijkheden. (“Misschien kan ik dat wel”, “Misschien kan ik dat wel wanneer ik het zo aanpak…”)
Door verdriet een plaats te geven, een blinde vlek op te helderen, piekergedachten uit te spitten of op te bergen wegens onnodig (efficiënt).
Zo krijg je rust in je hoofd en groei je en straal je. De plaats waar jij je wil bevinden, toch?☀️
 

Familiecoach

Hoe werkt een gezin? Hoe zijn de verhoudingen tussen ouders en kinderen?
Ik help je de mysteries ontrafelen wanneer het gaat om de dynamiek van het gezin in talloze combinaties zoals:
– jij, je partner en kind 1, maar evengoed
– jij, je partner en je schoonmoeder
 
Dit helpt om te begrijpen hoe deze combinaties werken en ook welke onderhuidse spanningen er lopen omdat er onzichtbare regels zijn, hetgeen het moeilijk maakt om helder en oprecht te communiceren. Naast jezelf (lifecoaching) combineren we hoe je je verhoudt in je gezin of familie (familiecoaching). Welke rol speel je binnen dit geheel?
 
Ik help je met je communicatie verbeteren naar je kinderen alsook naar andere familieleden.
 
Ik help je ook ontdekken wat je meegenomen hebt van je vorig gezin, zijnde dat waar jij het kind was. Meestal neem je voorbeelden mee van hoe het daar aan toeging. Wanneer je dan reageert in je huidige gezin vanuit een vroegere context (die niemand anders kent dan jij) dan kan dit op onbegrip, verwarring stuiten. 
 
Dit en nog veel andere inzichten die je tijdens een traject opdoet, kan je helpen om je bewuster te worden over hoe je reageert en hoe je je bevrijdt van de vroegere context en je eigen context creëert samen met je partner en met eigen waarden en flexibele regels omdat een gezin een organisch bewegende microkosmos is waarin kinderen opgroeien en niets hetzelfde is als gisteren.

Wat is mamacoaching niet

❌Wat niet?
Een mamacoach, als ik, geeft geen borstvoedingsadvies.

Verder lezen over mamacoaching?

Op de pagina van mamacoaching ga ik nog dieper in op deze vorm van coaching. Lees hier verder.