Naar het licht - ga je mee?

22 december! Het begin van de zomer is gestart!

Vanaf nu komt de zon elke dag een minuutje of twee eerder piepen. Is dat geen fijn idee te weten dat we naar het licht gaan?

FB_Iris_Coaching_2212_naar het licht

Positieve gedachten

Yes, voorzeker is het een positieve gedachte. En daar is niets mis mee, meer nog, hoe meer positieve gedachten hoe beter.

Te vaak komen klanten hier binnen, vergeten, dat er zoiets is als positief denken. 

Positieve gedachten helpen je veerkrachtig te zijn en ze helpen je om open te staan voor goede dingen die jou kant opkomen. 

Positiviteit is als een spier trainen, soms gaat het makkelijker met iemand naast je om je aan te moedigen en evengoed om te wijzen waar je nog kan groeien en die je helpt je dan ook om te groeien.

Hoe coaching je helpt bij je gedachten

Iemand om je te helpen om positief te zijn of positieve gedachten te hebben of nog meer, om open te staan voor positieve dingen. Dat is waar een coach je kan bij helpen. Ik help je om te focussen op waar je blij van wordt. Ik help je om de dingen te zien die positief zijn en die om je heen gebeuren en evengoed om stil te staan bij wat je zelf (tot nu toe) hebt verwezenlijkt.

Door een gewoonte te creëren, een ritueel zo je wil, om het positieve te benoemen en evengoed om je bewust te worden van de positieve dingen die in jou en om je heen gebeuren.

Hoe positiviteit oefenen?

Thuis kan je  positief denken (soort spier) verder oefenen door elke dag voor het slapengaan op te sommen wat er positief was aan vandaag. Je kan bij uitbreiding dit ook doen bij het het ontwaken ’s ochtends.

Je kan ook het goede voorbeeld geven, door samen met je kinderen tijdens de avondmaaltijd alles wat positief was benoemen en verder aan de rest van het gezin voorleggen waar je mee zit als je al een tijd gekauwd hebt op de oplossing van een probleem en er maar niets komt. Een paar extra ogen of oren helpen om tot een oplossing te komen. Bijkomend voordeel is dat je ook stopt met piekeren. Ma stobbe!

Positief denken en de dingen van een positieve kant bekijken kan besmettelijk zijn. *Gniffel*

Wat coaching doet

Piekeren in perspectief plaatsen en positiviteit oefenen, dat is ondermeer wat mama coaching doet. Concreet en niet-vrijblijvend met je aan de slag.

Hierdoor krijg je inzichten in jezelf, zodat je jezelf liever gaat zien (het draagt écht bij tot je geluk en je omgeving en daardoor voel je je fijner, evenwichtiger ipv op een donkere wolk met boven je een andere donkere wolk. Lees gerust ook de blog over hoe coaching ervaren wordt.