Muziek voor alle emoties

Aah muziek…

brengt me verwondering, vrolijkheid, hyper zijn, terugplooien op mezelf, reinigen, helen en detoxen van patronen waar ik niet langer wens mee te zitten.

Iris_Coaching_Blog_Muziek_voor_alle_emoties

Of het een sitar, piano of heus concert van 80 man is, ik beweeg me op de golf van energie. Immers muziek is energie.

Muziek voor emoties

Wist je trouwens dat de radiozender Klara een aantal jaren geleden een boek heeft uitgebracht ‘Iedereen klassiek’. In dit boek staan er muziekstukken ingedeeld per emotie. 

Een greep uit het een aantal emoties die in het boek voorkomen:

  • Verdriet
  • Troost
  • Angst
  • Verlangen
  • Evenwicht
  • Rust
  • Energie
  • Feest
  • Humor

Welk thema zou jij nu willen beluisteren?

Muziek is een morele wet. Het geeft ziel aan het universum, vleugels aan de geest, vlucht aan de verbeelding, en charme en vrolijkheid aan het leven en aan alles.

Muziek met beelden

Muziek brengt beelden binnen of we het willen of niet. Aan ons om de beelden bij te stellen bij de muziek waardoor we zo ons wereldbeeld kunnen herschapen.

Denk maar aan hoge bergen, met wat wolken erom heen, waar soms de top zichtbaar is. Zet er nu een muziekje bij, voorbeeld ‘It’s raining men’ van de Pointer Sisters. Wedden dat je beeld verandert?

Iris_Coaching_Muziek_en_Beelden

Zie dat zelfde beeld van bergen en nu speelt er een Indiaas muziekje met een sitar. Wat verandert er nu in je beeld? Sta ook eens stil bij welk gevoel er opduikt.

Beeld en muziek - wat roept het op?

Zie je dat één beeld met verschillende muziekjes verschillende dingen oproept. Zo gaat het ook met patronen die je niet vooruit helpen, waarvan je weet dat ze je vastgeroest houden. We kijken dan eerst naar gevoelens. Gevoelens en emoties zijn meestal het laatste wagonnetje in een lange trein of proces. Wat is er ontstaan voor deze emotie? Heeft er een gebeurtenis plaatsgevonden?

Het is hiermee dat we samen gaan werken. Kijken wat er was voor de emotie ontstond.

Wil je meer weten over jezelf en je beperkende patronen?

Wil je meer weten over jezelf? Stel je je vaak de vraag waarom?

Dan is coaching iets voor jou. Ik leer je dat de waarom-vraag je niet helpt voor zelfontwikkeling. Daarnaast leer ik je meer over jezelf. Het zit al in jou, nu mag het naar buiten komen. Benieuwd?

Boek een intakegesprek en maak kennis. Zowel in de praktijk in Gierle als online. Durf jij meer over je zelf te leren?

Op zoek naar een manier om piekeren te stoppen?

Muziek helpt om je doordraaiende gedachten stop te zetten. Die gedachten maken deel uit van vastgeroeste patronen waar je niet gelukkig van bent. Zet deze gedachten stop en kies waar jij je hoofd mee wil vullen.

Ontdek de Iris Coaching Feel good playlist op Spotify.

Ps

Oh en deze blog is ook geschreven met op de achtergrond een muziekje. Welke vraag je je af? Wel, de filmmuziek van de gelijknamige film ‘Life of Pi’.