10 dingen waardoor je veranderde

Mijn Business Coach vroeg me ‘wat zijn 10 dingen waardoor je veranderd bent?’. Ik dacht na over de inzichten die ik opgedaan heb tijdens mijn opleidingen tot mamacoach.

Iris_Coaching_mamacoach_10dingenwaardoorikveranderde

Om coach te worden, was het essentieel dat ik zelf mijn kasten in mijn hoofd leegmaakte. Al de lijken, stofnesten, chaos… wat er uitkon, er uit.

10 dingen waardoor ik veranderde

Dit is wat ik leerde tijdens mijn opleidingen:

  • Inzicht in hoe ik mezelf ongelukkig maakte
  • Inzicht in verdrietjes die nog nooit naar de oppervlakte gekomen waren
  • Inzicht in waar ik aan vasthield
  • Ervaren welke destructieve patronen die ik had om met mezelf en anderen om te gaan (vb iedereen in een hoek zetten en straffen)
  • Mensen over dezelfde kam scheren (je bent niet voor mij) – veelal hoe dichterbij ze stonden hoe negatiever ik er over was
  • Hyperkritisch zijn over ouders terwijl ze hun best deden met die info waarover ze beschikten en de inzichten die ze toen hadden
  • Niet alles is wat het is
  • Maar, waarom en proberen uit mijn vocabulaire halen
  • Positieve dingen over mezelf accepteren en ook complimenten toelaten
  • Inzicht in dat ik hiermee anderen ook kan helpen.

Keuze of niet?

Je getormenteerd voelen, vast in jezelf zitten, in je patronen, niet de échte versie (die helemaal niet zo een boze versie is) kunnen zijn van jezelf. Het is niet het leven dat ik wou leiden. Dankzij mijn open houding tegenover mezelf, ‘wat het ook is, het is tijd dat het aan het licht komt, afgeboend wordt waar het kan, netjes opgeborgen waar het kan. 

Ik zag in dat ik een keuze had. Blijven verder doen zoals voorheen of kiezen voor mezelf, geluk en uiteindelijk ook voor mijn omgeving. Het onderstaande citaat is de precieze uitdrukking van wat ik bedoel.

 

I want you to get excited about who you are, what you are, what you have, and what can still be for you. I want to inspire you to see that you can go far beyond where you are right now.

Wat coaching doet

En dat is wat mama coaching doet. Concreet en niet-vrijblijvend met je aan de slag.

Hierdoor krijg je inzichten in jezelf, zodat je jezelf liever gaat zien (het draagt écht bij tot je geluk en je omgeving en daardoor voel je je fijner, evenwichtiger ipv op een donkere wolk met boven je een andere donkere wolk.

Wat heb jij nodig voordat je kiest voor jezelf?

Lees verder over mamacoaching.