Recept voor samenzijn: Kersteditie

In deze blog, een speciale kersteditie van Iris Coaching deel ik je mijn recept voor samenzijn.

IrisCoaching_recept voor samenzijn_kersteditie_aankondiging

Recept voor samenzijn

Met Kerst dan denk ik aan samenzijn, genieten van elkaars gezelschap en wat is er fijner dan samen met de kinderen koekjes bakken? Cadeautjes openmaken? Ja, dat ook natuurlijk.

Naast cadeautjes openmaken is koekjes bakken met z’n allen een fijn moment om van elkaar te leren. Broer van zus, moeder van kind. Ieders ideeën zijn waardevol om lekkere koekjes te maken en samen op te eten, misschien wel bij een warm kopje chocolademelk na een fikse wandeling.

Koekjes bakken - wat heb je nodig?

Ingrediënten

IrisCoaching_recept voor samenzijn_kersteditie_Recept 300g patisseriebloem, 140g boter, 90g zonnebloemolie, zeer fijne witte suiker,

Ingrediënten:

Werkwijze

IrisCoaching_recept voor samenzijn_kersteditie_werkwijze 300g patisseriebloem, 140g boter, 90g zonnebloemolie, zeer fijne witte suiker,

Vermeng de ingrediënten met elkaar en kneed tot een samenhangend geheel, voeg dan de cranberries of stukjes chocolade of rozijnen toe.

Bestuif een schoon keukenblad met wat bloem en rol de lap deeg uit tot een dikte van 4mm en steek met een vormpje of meerdere vormpjes het deeg uit.

Bakinstructies

Warm de oven voor op 175 graden (elektrische oven) gedurende 10 minuten.

Bak de koekjes gedurende 12 tot 25 minuten of tot de uiteinden goudbruin beginnen te worden.

Laat de koekjes afkoelen op een afkoelrooster.

Wat daarna?

Nu dat de koekjes gebakken zijn of dat je aan de slag gaat, rest me niets meer dan jou en je gezin een gezellige Kerst te wensen.

Als mama, of eerder als vrouw achter de mama kan je bij mij steeds terecht om uit je donkere cirkel te komen, om je zelfvertrouwen te verhogen en om meer positiviteit in te bouwen. Ik help je hiermee.

Ontdek nog meer over mamacoaching.