Patronen doorbreken - c'est si bon

Gewoon eens omgekeerd doen dan wat je gewoonlijk doet. Zou je dat durven?

Iris_Coaching_blog_patronen_doorbreken

Ik denk dan aan mijn vader die als lunch een tiramisu bestelt, terwijl ik een soepje neem en mijn dochter een set kroketten na een bezoekje aan het museum.

Ik bedoel dan niet het stuurse uit boosheid of revolte, nee gewoon, because we can!

Wat zou je anders kunnen doen?

Op mijn bucketlist staat nog steeds om een restaurant binnen te stappen en eerst met het dessert te beginnen om dan vervolgens het hoofdgerecht te verorberen en eindigen met een fris voorgerechtje en waarom niet, met een aperitief.


Of gewoon je winkelkar eens anders vast te pakken of eerst de koelruimte van de Colruyt binnen te stappen en dan de rest van de afdelingen afwerken?


Of jezelf achterstevoren op de roltrap naar beneden of boven te laten leiden.

Of gewoon mijn jas eens achterstevoren aandoen. Ik denk dat ik dan wel zal zien wie er vastzit in zijn patroon (‘Je jas is omgekeerd! (Dat hoort niet)’ of mensen die eens lachen en denken ‘mhm dat zou ik ook eens kunnen doen’, wat voelt goed?

 

Durf of niet?

Gewoon, om de sleur of saaie gewoontes door te breken of gewoon omdat zot zijn geen zeer doet.

Zou je iets van het bovenstaande durven doen?

Ja, cool, hopelijk doe je dat nu al?


Nee nog niet? Wat voor weerstand ondervind je hierbij? ‘Wat zullen de mensen zeggen?’ of ‘Dat durf ik niet’.

I want you to get excited about who you are, what you are, what you have, and what can still be for you. I want to inspire you to see that you can go far beyond where you are right now.

En dus?

Kijk hier even naar. Hoe snel laat je je vastleggen door wat anderen (mogelijk en meestal niet) zullen zeggen?

Kan je foert zeggen en kiezen voor je eigen geluk? En dan vaststellen dat dingen omgekeerd doen toch wel c’est si bon zijn… En vooral hilarische toestanden opleveren, ook voor tieners die zich heel serieus willen nemen 😉

En hoe past coaching hier in?

Met mama coaching ga ik met jou aan de slag. We gaan kijken waar je vastloopt en wat je zou willen (ergens willen we allemaal nog eens goed in een plas water springen… Ik ga concreet en niet-vrijblijvend* met je aan de slag.

Hierdoor krijg je inzichten in jezelf, zodat je jezelf liever gaat zien (het draagt écht bij tot je geluk en je omgeving en daardoor voel je je fijner, evenwichtiger ipv op een donkere wolk met boven je een andere donkere wolk.

Niet-vrijblijvend: geen half werk, wel een coachingtraject omdat patronen niet in één vingerknip opgelost zijn, dat is net zoals bij het maken van mooie meubels, schaven en schaven en schuren tot iets waar je op dit moment mee blij bent.

Wat heb jij nodig voordat je kiest voor jezelf?

Lees verder over mamacoaching.